Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya, beş yılın ardından Mısır’daki Sina Yarımadası’na uygulanan uçuş yasaklarını kaldırmaya hazırlanıyor

Rusya, Kızıldeniz’deki tatil noktalarını içinde barındıran Mısır’daki Sina Yarımadası’na 2015’ten beri uyguladığı uçuş yasaklarını kaldırmaya hazırlanıyor. 2015 yılında, 224 kişiyi taşıyan Rus Metrojet Havayolları’na ait bir yolcu uçağı Sina Yarımadası’nda düşürülmüştü. İki ülke arasındaki karşılıklı uçak seferleri bu olaydan hemen sonra durdurulmuştu

Mısır’daki hükümet yanlısı gazetelerden Al-Ahram, Mısır Sivil Havacılık Şefi Ashraf Noweir’in açıklamalarına dayandırdığı haberde, Rus havayolu şirketi Nordwind’in mart ayının sonundan itibaren haftada dört kez olmak üzere Sina Yarımadası’ndaki Hurgada Şarm El-Şeyh kentlerine uçuş düzenleyeceğini aktardı.

Gazeteye göre Noweir, Rus yetkililerle temasa geçtiklerini ve bölgeye 2015’ten beri uygulanan uçuş yasağının kaldırılması konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

31 Ekim 2015’te düşürülen ve 224 kişinin hayatını kaybettiği uçağın enkazı.

2015 yılında, 224 kişiyi taşıyan Rus Metrojet Havayolları’na ait yolcu uçağı Sina Yarımadası’nda düşürülmüş ve uçaktakilerin tamamı hayatını kaybetmişti. Rusya, olayı bir “terör saldırısı” olarak tanımlarken iki ülke arasındaki karşılıklı uçak seferleri durdurulmuştu.

Rusya, 2018 yılında ise Sina Yarımadası hariç Mısır’a yönelik uçuş yasaklarını kaldırmıştı. Rusya’nın yanı sıra İngiltere de 2015’ten 2019’un sonlarına kadar Sina Yarımadası’na yönelik uçuş yasağı getirmişti.

Derleyen: Enes Kerim Şafak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.