Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter’ın devlet bağlantılı hesapları etiketleme hamlesi – Can Ertuna ile söyleşi: “Twitter’ın kimi neye göre etiketlediğine dair bir yazılı metin yok, kuralların belirlenmesi gerekiyor”

Twitter, 2020 yılının Ağustos ayında Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere, Çin, Fransa ve Rusya’da başlattığı devlet bağlantılı hesapları etiketleme uygulamasına Türkiye’yi de dahil etti. 18 Şubat’tan itibaren başlatılan uygulama kapsamında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Twitter hesapları, “Türkiye devlet görevlisi” etiketiyle gösteriliyor. Twitter’ın etiketleme hamlesinin sebeplerini, bu hamlenin kamuoyundaki olası yansımalarını ve Facebook – Avustralya savaşını, gazeteci ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Can Ertuna ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.