Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’de İstanbul İl Başkanı’nın Osman Nuri Kabaktepe olması bekleniyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Twitter’dan yaptığı açıklamada, 24 Şubat Çarşamba günü düzenlenecek kongrede aday olmadığını açıkladı. AKP’nin İstanbul’da yeni il başkanının Osman Nuri Kabaktepe olması bekleniyor.

AKP il ve ilçe kongreleri devam ediyor. Merakla beklenen İstanbul İl Kongresi ise 24 Şubat Çarşamba günü düzenlenecek. Kongre öncesi, İstanbul’da il başkanının kim olacağına dair yoğun bir trafik yaşandı. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün hadis âlimlerinden M. Emin Saraç için Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Erdoğan, cenaze namazının ardından Esenler Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile görüştü. Bu görüşmenin İstanbul Kongresi’ne dair gerçekleştirildiği iddia edildi.

Görüşmelerin ardından akşam saatlerinde AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla, aday olmayacağını duyurdu. AKP kongrelerinin her zaman bir bayram havasında gerçekleştirildiğini ve kongrelerin bir bayrak yarışı olduğunu belirten Şenocak, “9 Şubat 2018 tarihinde liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle atandım. 6 Mayıs 2018 tarihinde yapılan 6. Olağan İl Kongresi’nde delegelerimizin teveccühü ile seçildiğim AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevimi 7. Olağan Kongremiz’de başka bir dava arkadaşıma devredeceğimi tüm kamuoyuna saygıyla duyururum” dedi.

https://twitter.com/bayramsenocak/status/1363540719001104385?s=20

Şenocak’ın yerine ise geçmişte hem Refah Partisi hem Fazilet Partisi’nde yöneticilik yapan, Milli Görüşçü kimliğiyle tanınan Osman Nuri Kabaktepe’nin geçmesi bekleniyor. Kabaktepe, Saadet Partisi İstanbul İl Yönetimi’nin kuruluşunda yer almış, partinin Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğini yürütmüştü. 

Sosyal medyada da tartışılan konuyla ilgili, Kabaktepe’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Necmettin Erbakan ile birlikte görüldüğü, kamyonda çekilmiş fotoğrafı paylaşıldı:

Osman Nuri Kabaktepe kimdir?

1 Aralık 1970’te Ordu’nun Fatsa ilçesinde doğan Kabaktepe, Fatsa İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kabaktepe ayrıca, 2004 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden Fatsa Belediye Başkan Adayı oldu.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevini de yürüten Kabaktepe, İlim Yayma Cemiyeti Denetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 2016 yılında Maarif Vakfı yönetim kurulu üyeliğine seçilen Kabaktepe, evli ve iki çocuk babası.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.