Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Disney+, The Muppet Show’a uyarı koydu: “İnsanların veya kültürlerin olumsuz tasvirini içerir”

The Walt Disney Company’nin video platformu Disney+, The Muppet Show’un eski bölümlerine, “insanların veya kültürlerin olumsuz tasvirlerini içerdiği” gerekçesiyle uygunsuz davranış uyarısı koydu.

Disney +’da 19 Şubat Cuma günü yayınlanmaya başlayan 18 bölümlük Muppet Show’un başında şu ifadelere yer verildi: “Daha önce de burada geçen klişeler yanlıştı, şimdi de yanlış. Bu içeriği kaldırmak yerine zararlı olduğu yerleri kabul etmek, ondan ders almak ve birlikte daha kapsayıcı bir gelecek yaratmak için bunları konuşmak istiyoruz.

Disney+, bahsedilen “olumsuz tasvirleri” detaylandırmadı ancak The Muppet Show’un bazı sahneleri uzun süredir tartışılıyordu. Örneğin Johnny Cash’in sunduğu bölümde Cash, “beyaz ırkın üstünlüğüne” inananların sembolü haline gelen Amerika Konfederasyon bayrağı önünde gitar çalmıştı. Konfederasyon, Amerikan İç Savaşı sırasında köleliği korumak için savaşan, güney eyaletlerinden oluşan bir gruptu.

Bir başka bölümde ise Spike Milligan, karikatürize edilmiş ulusal kostümler giymişti. Milligan’ın büründüğü karakterlerden biri, abartılı ön dişleri ve uzun örgüsü olan bir Çinliydi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.