Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: AK Parti’nin Berat Albayrak açmazı – Yine, yeni, yeniden mi?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı istifasını hatırlatarak, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Albayrak’ı kıymeti bilinmemiş ekonomi üstadı olarak yeniden parlatma ihtiyacı duyduklarını” yazdı.

Yetkin’e göre bunun sebebi, Albayrak’tan sonra bakanlık koltuğuna oturan Lütfi Elvan’ın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin devlet kasasından eksilen paranın hesabını sorması üzerine, Albayrak’ın ekonomi politikalarını ortadan kaldıran kişi olarak “onu savunur durumda kalması.”

AKP’li yetkililer Albayrak’ın ekonomi politikalarını savunurken bir yandan da Albayrak’a yakın üst düzey bürokratların görevden alındığına dikkat çeken Yetkin, ortada bir çelişki olduğunu belirtti:

“Bir yandan Albayrak’a yakın üst bürokratlar birer birer, dikkat çekmeden görevden alınıyor, parti örgütünün en önemli kolu olan İstanbul’da Albayrak etkisi geriye itiliyor, diğer yandan Albayrak iktidarın etkili isimlerinde neredeyse aziz mertebesinde övülüyor. Bu arada Albayrak da kendisine iftira attığı iddiasıyla CHP aleyhine 500 bin liralık dava açıyor. AK Partililer, CHP’lilerin #DamatNerede etiketine karşı sosyal medyada #BeratAlbayrakYanındayız etiketi açtı. Belli AK Parti, Albayrak için müdafaa hattı kurmazsa sıranın ‘Ekonominin sorumlusu benim’ diyen Erdoğan’a geleceği endişesinde.”

Yetkin, Albayrak’ın ekonomi politikalarını sahiplenmenin, oy kaybını durdurmayacağını söyleyerek yazısını bitirdi:

Albayrak müdafaasının Cumhur İttifakının anketlerdeki oy kaybını durdurması umuluyorsa, geriye ‘Hayırlara vesile olsun’ demekten başka bir şey kalmıyor.”

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.