Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meksikalı uyuşturucu baronu “El Chapo”nun eşi Emma Coronel, uyuşturucu ticareti suçlamasıyla ABD’de tutuklandı

“El Chapo” lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın eşi Emma Coronel, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) uyuşturucu ticareti yaptığı suçlamasıyla tutuklandı.

ABD Adalet Bakanlığı’nın 22 Şubat Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD – Meksika çifte vatandaşlığına sahip 31 yaşındaki Coronel’in, başkent Vaşington’daki Dulles Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alındığı ve salı günü (23 Şubat) federal mahkemeye video konferans yoluyla çıkmasının planlandığı belirtildi.

Coronel, ABD’ye eroin, kokain ve metamfetamin gibi uyuşturucu maddeleri getirmek ve bunları dağıtmakla suçlanıyor.

Coronel aynı zamanda, 2015 yılında Meksika’daki yüksek güvenlikli Altiplano Hapishanesi’nden kaçan eşi Guzman’a yardım etmekten de yargılanıyor.

Guzman, 2015 yıllarında Meksika’daki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçtıktan sonra Ocak 2016’da tekrar yakalanmış ve ABD’ye iade edilmişti. Guzman, New York’ta müebbet hapis cezası ile hükümlü bulunuyor.

Kaynak: The Guardian

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.