Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Münih Güvenlik Konferansı’nın ardından Prof. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe ile söyleşi: “Umutsuz ve beklentisiz bir dönemden, Batı’nın değerlerine geri dönüş umuduna geçilen bir dönem”

Almanya’nın Münih kentinde her yıl şubat ayında düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı, salgın nedeniyle bu yıl video konferans yöntemiyle yapıldı. “MSC Special Edition” adı verilen video konferansının ana gündemini ise koronavirüs ve küresel ısınma oluşturdu. Konferansa daha önce Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı unvanıyla katılan Joe Biden’ın, ABD Başkanı olarak katıldığı ilk önemli uluslararası toplantı olma özelliği de taşıyan Münih Güvenlik Konferansı’nda Biden, Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle ABD arasındaki ilişkilerin yeniden güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

NATO’nun geleceği, sağlık ve çevre güvenliği, uluslararası güvenlik ve işbirliği gibi konuların gündeme geldiği Münih Güvenlik Zirvesi’nin çıktılarını, transatlantik ilişkilerin geleceğini ve Türkiye’nin yeni dönemde transatlantik ilişkilerdeki yerini, Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.