Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB’den yeni uygulama: İstanbul’daki tüm imar plan ve değişiklikleri internet üzerinden izlenebilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul genelinde askıya çıkarılan tüm imar plan ve değişikliklerini internet üzerinden ve SMS yoluyla paylaşmaya başladı.

İBB, şeffaf ve katılımcı planlama hedefi doğrultusunda, il genelinde askıya çıkarılan tüm imar plan ve değişikliklerini https://planaski.ibb.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yayınlamaya başladı. 

Artık İBB tarafından askıya çıkarılan plan ve değişiklikler hem bu site üzerinden takip edilebilecek hem de vatandaşlar SMS ile bilgilendirilecek. Türkiye’de ilk defa hizmete sunulan bu uygulamada, İstanbullular, bilgi almak istedikleri bölgeyi “haberdar ol” sekmesinden seçerek, güncelleyebilecek. 

“Her şey adil, yeşil ve yaratıcı İstanbul için” sloganıyla duyurulan uygulama için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter’dan bir açıklama yaptı. İmamoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Artık gizli saklı imar planı değişikliği yok; her şey şeffaf, her şey erişilebilir.

Türkiye’de bir ilk olan bu hizmetle İstanbul’da alınan her karardan haberiniz olacak. Askıya çıkarılan tüm imar plan ve değişiklikleri anında SMS ile paylaşılacak.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.