Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – AK Parti’ye her şey serbest: Koronavirüs yasakları da hakaret de

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı AKP il kongreleri ve bazı tanınmış kişilerin cenaze törenlerine kalabalık insan gruplarının katılmasını eleştirdi ve AKP’ye ve Erdoğan’a koronavirüs salgını önlemlerinin, halkın geri kalanından farklı uygulanıp uygulanmadığı sorusunu sordu.

“Yanlış anlaşılmasın, karşı olduğum kovit salgını nedeniyle kısıtlamaya gidilmesi değil. Kısıtlama uygulanacaksa, uymayana ceza kesilecekse herkese eşit davranılması. Eşit davranılmıyor. Toplumun bir kesimi kendisinin ve herkesin sağlığı için kurallara uyarken, bir kesimi uymadığı anda cezaya çarptırılırken bir kesimine her şey serbest. Kurallar, onu koyan kişi olan Cumhurbaşkanı ve hükümetince ihlal ediliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Twitter hesabı ‘Maske, mesafe, temizlik’ sloganıyla açılıyor, bakanlığı her pazartesi, hafta sonu kurallara uymayanlara kesilen ceza miktarını duyuruyor. Ama kendisinin de katıldığı kongre salonlarında, parti toplantılarında ne maske var ne mesafe ne de ceza. Erdoğan’ı görmeye AK Parti kongresine gidenler cezadan muaf. Ama virüsten de muaf mı? Olmadığı, kendisi de her şeyi serbest olan o kalabalıkların içinde duran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarından belli” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.