Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye, Rusya ve AB – Yeni krizler kapıda mı? Dr. Habibe Özdal ile söyleşi: “AB ve ABD ile ilişkiler zorlandıkça ve güçleştikçe, Rusya, Türkiye’nin bir partneri olarak görülmeye ve sunulmaya başlandı”

22 Şubat’ta toplanan Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Rusya’da muhalefet lideri Aleksey Navalni’ye verilen hapis cezasına misilleme amacıyla, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın dört üst düzey Rus yetkiliye yaptırım uygulama kararı aldı. Mart ayı başlarında AB tarafından resmen onaylanması beklenen yaptırımlar, Fransa, Almanya, Polonya ve Baltık devletlerinin, 27 üyeli birliği Putin’e, Rusya’da fikir ve gösteri özgürlüğünün engellenmemesi gerektiği mesajını göndermeye çağırmasının ardından geldi. Yaptırımların hazırlanması için 22 Şubat itibarıyla sürecin başladığını kaydeden AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, somut tekliflerin yapıldığını, tedbirlerin bir hafta içinde hazır olmasını beklediğini söyledi. AB’den gelen ek yaptırım kararını, Brüksel ve Moskova hattındaki gerilimi ve son dönemdeki Türk – Rus ilişkilerinin seyrini İstanbul Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Habibe Özdal ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.