Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu cinsel saldırı ve tecavüz suçlamasıyla yargılanacak

Ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu hakkında cinsel saldırı ve tecavüz suçlamasıyla dava açıldı. Depardieu 2018 yılında 20’li yaşlardaki bir kadın meslektaşına tecavüz etmekle suçlanıyor.

72 yaşındaki aktörün geçen aralık ayındaki ilk duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, davanın önümüzdeki aylarda görüleceği belirtildi.

AFP’nin haberine göre, Depardieu, 2018 Ağustos’unda bir tiyatro oyununu prova etmek üzere Paris’teki evinde ağırladığı davacı genç kadına şiddet uyguladı ve tecavüz etti. Davaya yakın bir kaynağa göre Depardieu’den davacı kadın, ünlü aktörün aile dostlarından birinin kızı.

AFP olayla ilgili 2019’da açılan ilk soruşturmanın delil yetersizliği ile düşürüldüğünü ancak geçen yaz yeniden açıldığını bildirdi. Habere göre aralık ayında savcıya ifade veren Depardieu denetimli serbestlikten yararlandı.  

Depardieu’nun avukatı Hervé Temime, müvekkilinin suçlamaları reddettiğini duyurdu. Davacı kadının avukatı Élodie Tuaillon-Hibon ise müvekkilinin “özel hayatına saygı duyulacağını” umduğunu söylemekle yetindi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.