Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yörük Işık Ermenistan’da yaşananları yorumladı: “Ne Paşinyan gidecek ne de muhalefet bırakacak gibi görünüyor”

Ermenistan’da Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve çok sayıda üst düzey komutan, Başbakan Nikol Paşinyan’ı istifaya davet eden bir muhtıra verdi. Paşinyan, ordunun istifa çağrısını “darbe girişimi” olarak nitelendirerek destekçilerine başkent Erivan’da toplanmaları için çağrı yaptı.

Ermenistan’da yaşananları Medyascope için yorumlayan Yörük Işık, “Paşinyan kolay kolay bırakacak birisi değil. Olayların nereye sürükleneceğini tahmin etmek çok kolay değil. Karabağ savaşından ve bitmeyen iç gerginlikten yorgun bir halk var. Halkın şiddeti desteklemeyecek olması, ordunun halkı karşısına almamak adına silaha başvurmamasını sağlıyor olabilir. Ne Paşinyan gidecek gibi gözüküyor ne de muhalefet bırakacakmış gibi gözüküyor. İlk tahminim, önümüzdeki günlerde bu olayın bu şekilde devam edeceği” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.