Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de insan kaçakçılığı ve cinsel taciz ile suçlanan eski olimpiyat antrenörü intihar etti

Hakkında insan kaçakçılığı ve cinsel taciz dahil 24 ayrı suçlama bulunan eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Olimpiyat Jimnastik Milli Takımı Antrenörü John Geddert intihar etti. 

Geddert, Michigan’da genç jimnastikçilerin zorla çalıştırılmasından kazanç sağladığı iddiaları ile suçlanıyordu. Dün sabah (25 Şubat) Geddert için 24 ayrı suçlamayla iddianame hazırlanmıştı. İddianamenin hazırlanmasından birkaç saat sonra Geddert, intihar ederek yaşamına son verdi. 

Larry Nassar

Geddert hakkındaki iddianamede, birden fazla genç kadına yönelik sözlü, fiziksel ve cinsel taciz suçlamalarının yanı sıra insan ticareti suçlaması da yer alıyordu. Tacize maruz kalan şikayetçiler arasında 13 ve 16 yaşında gençler de vardı. İddianamede öne çıkan bir diğer suçlama ise Geddet’in atletleri sakatlanacak veya zarar görecekleri kadar ekstrem koşullarda zorla çalıştırdığıydı.

John Geddert

Michigan Başsavcısı Dana Nessel, Geddert’in perşembe öğleden sonra öldüğünü doğruladı ve “John Geddert’in cesedinin bulunduğu tarafıma bildirildi. Bu, dahil olan herkes için trajik bir hikayenin trajik bir sonu” dedi.

Geddert, ABD Jimnastik Takımı’nı 2012 Londra Olimpiyatları’na hazırlayan ekipte birlikte yer aldığı takım doktoru Larry Nassar ile yakın bir isimdi. Nassar, 2018 yılında 250’den fazla genç kadını taciz ettiği gerekçesiyle 300 yıldan fazla hapis cezası almıştı.

Derleyen: İlayda Öykü Biberoğlu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.