Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi taşınıyor: “Yangından mal kaçırır gibi karar alınıyor, öğrencilere sorulmuyor”

Haber: Fırat Fıstık & Sedat Elbasan

İstanbul Acıbadem’deki Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, kapatılan ve Marmara Üniversitesi’ne bağlanan Şehir Üniversitesi’nin Dragos kampüsüne taşınıyor. Dekan Prof. Dr. Emre İkizler, binaların depremde hasar gördüğünü ve bu yüzden taşınma kararının alındığını söylerken öğrenciler karara karşı çıkıyor. 

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin mart ayının sonuna kadar taşınması bekleniyor. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Emre İkizler, işlemlerin iki hafta içinde tamamlanarak taşınmanın gerçekleştirileceğini belirtti.

Üniversite öğrencileri ise #GSFyeDokunma başlığıyla bir kampanya başlattı. Öğrenciler, kararın kendilerine bir hafta önce söylendiğini belirterek, süreç için kendilerine hiçbir şey sorulmadığını söyledi. Bir güzel sanatlar fakültesinin, şehrin merkezinde olmasının önemine dikkat çeken GSF öğrencileri, binaların hasarlı olmasına dair de taşınmadan, yerinde güçlendirmenin yapılabileceğini dile getirdi:

“Biz İstanbul depreminden sonra bu binalarda derslere devam etmiştik. Bize o zaman, ‘Binalarınız hasarlı değil’ denmişti ama şimdi binalar hasarlı deniyor, iki hafta içinde yangından mal kaçırır gibi karar alınıyor. Öğrenciler muhatap alınmıyor, kale alınmıyor. Deprem risk raporunun da kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Biz resmi bir açıklama da istiyoruz bu konularda.”

Marmara Üniversitesi’ne bağlı tüm fakültelerin, bir süre sonra Maltepe Başıbüyük’teki Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne taşınacağı iddia ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.