Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: CHP’ye işte böyle isimler, etkili muhalefet yapmak lazım

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) siyasette daha etkin olabilmesi için taze kana, yeni isimlere, dönüşüme ve muhalefet tarzını değiştirmeye ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

“CHP deyince zihinlerde daha çok yaşlı erkekler algısı bulunduğu için belki de içeride neler olup bittiğini göremiyoruz. Çünkü onların sesi daha çok çıkıyor ve bir siyaset gazetecisi olarak eksikliğimi kabul edeyim ki biz de daha çok onların sözüne itibar ediyoruz. Bunda Türkiye’nin baş döndürücü hızla değişen gündeminin de etkisi var. AK Parti yönetim kademelerinde gençlere, genç kadınlara -bir zamanlar daha çok- yer verilmesine dikkat eden bizler CHP’deki dipten gelen değişimi belki de yeterince göremiyoruz […] CHP’nin son aylarda AK Parti iktidarını zor durumlarda bırakan etkin muhalefetinde tabandaki bu dinamizmin etkisini tahmin etmek mümkün.
Belki de CHP içindeki statükocu yapıları ‘istemeyiz’ direnişine sevk eden de bu dinamizmdir”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.