Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Hangi partinin kongresinde halay çekildi Ahmet Hakan? Onu da yazsana

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımladığı yeni yazısında, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın gazetedeki “Parti kongrelerinde çekilen halaylar” başlıklı köşe yazısını ve gazetenin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kongrelerine ilişkin haberlerini eleştirdi.

Ahmet Hakan’ın AKP kongrelerini, partinin ismini hiç anmadan eleştirdiğini ortaya koyan Bildirici, “AKP kongrelerindeki halay görüntülerini ve AKP’nin kongrelerinin pandemiye rağmen kalabalık salonlarda yapıldığını Genel Yayın Yönetmeni olduğu Hürriyet’te de gizledi; bu konudaki haberleri gazete yayımlamadı” diye yazdı.

Bildirici’nin yazısına göre Hürriyet ile birlikte Yeni Şafak, Akşam, Sabah ve Türkiye gazetelerinde, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize İl Kongresi’ndeki “Salon lebaleb dolu” sözleri, kongrelerdeki kalabalık görüntülerin fotoğrafları, AKP Hatay Gençlik Kolları’nın kongresindeki tepki çeken maskesiz eğlenceye dair haberler yer almadı. Hürriyet gazetesi, Muhammed Emin Saraç’ın cenaze töreni için hafta sonu sokağa çıkma yasağına rağmen toplanan kalabalığı da haberleştirmedi.

Yapılanları “bilgi karartma gazeteciliği” olarak adlandıran Bildirici, yazısını şöyle bitirdi:

“Eğer bir genel yayın yönetmeni, AKP kongrelerinde korona önlemlerine dikkat edilmediği haberleri geliyorsa, bunlar da görüntüler ve fotoğraflarla kanıtlanıyorsa onları yayımlayarak toplumu ve parti yöneticilerini uyarır. Ahmet Hakan da madem bu kongrelerde pandemi önlemlerine uyulmadığını köşesinde yazıyor; o zaman genel yayın yönetmeni olduğu gazetede yayımlanan haberlerde de bu bilgilere yer vermeliydi.

Bu ne biçim bir gazetecilikse, bilgi vermek yerine bilgi karartılıyor; toplum sağlığı hiçe sayılıyor.”

Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.