Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD-İran ilişkilerinde son durum – Dr. Ezgi Uzun ile söyleşi: “İki taraf arasındaki pazarlık süreçlerinde, tahmin edilenin aksine İran’ın elinde daha fazla koz var”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, selefi Donald Trump’ın 2018 yılında çekildiği nükleer anlaşmaya dönmek için somut adımlar atmaya başladı. Vaşington yönetiminden gelen, “İran’ın nükleer anlaşma kapsamındaki taahhütlerini tam olarak yerine getirmesi halinde ABD’nin aynısını yapacağı ve İran ile görüşmelere başlayacağı” mesajına karşılık İran, anlaşmadan çekilen ve kendilerine yaptırım uygulayan ABD’nin “öncelikle yaptırımları kaldırması gerektiğini” söylüyor. Vaşington ve Tahran arasındaki diplomasi trafiğini, tarafların elindeki kozları ve nükleer anlaşmanın gelecekteki seyrini Sabancı Üniversitesi’nden Dr. Ezgi Uzun ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.