Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan esnafa üçüncü kez nakit desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), salgın nedeniyle işyeri kapanan ya da gelir elde edemeyen esnafa ve 16 binden fazla vatandaşa üçüncü kez 500 TL nakit para desteği verileceğini duyurdu. ABB, esnaf ile çalışanların hesaplarına 150 TL ekmek desteğinin de ek olarak yatırılacağını açıkladı. ABB, başvuran esnaf ve çalışanlara geçen iki ayda iki kere maddi yardımda bulunmuştu.

Ödeme hafta içi yapılacak

İşyerleri koronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan ve zor günler geçiren esnaf ve çalışanlara Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş adına ABB tarafından gönderilen mesajda, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından bu hafta içi adınıza üçüncü kez 500 TL+150 TL (ekmek parası) nakdi destek yatırılacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak, bu süreçte imkânlarımız ölçüsünde esnafımızın yanında olmaya ve gücümüz yettiğince destek olmaya gayret gösterdik. Bundan sonra da sizlerin ve darda kalan tüm hemşehrilerimizin her koşulda yanında olmaya devam edeceğiz. Bu zorlu süreci dayanışma içerisinde aşacak, hep birlikte başaracağız” denildi.

Yavaş’ın 29 Kasım 2020’de koronavirüs salgını nedeniyle işyerleri kapanan sektörlerin temsilcileri ile yaptığı toplantıda alınan karar doğrultusunda tüm esnafa SMS gönderilmiş ve ardından esnaf  ABB’ye destek için başvurmuştu. Geçen iki ayda, esnaf ve çalışanlara belediye tarafından iki kere nakit desteği verilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.