Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, TBMM’ye gönderilen fezlekeleri değerlendirdi: “Toplantılarda eşbaşkanımıza müdahale etmedik diye fezleke hazırlanmış”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP’nin kapatılması çağrılarını, HDP’li milletvekillerinin fezlekelerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gönderilmesini ve HDP seçmenine açılan soruşturmaları Medyascope’a değerlendirdi. Meclisteki toplam 1284 fezlekenin 955’inin 56 HDP milletvekiline ait olduğunu belirten Koçyiğit, “Konuşmamız, susmamız, yürümemiz, durmamız fezleke konusu yapılıyor. Hatta bazı toplantılarda eşbaşkanımız konuşurken ona müdahale etmemek de fezleke konusu yapılmış. Ülkeye deli gömleği giydirilmek isteniyor” dedi.

“Fezlekelerde Meclis’in birinci partisiyiz”

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP’li 56 milletvekilinin toplam 955 fezlekesinin bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Meclis Başkanı toplam 1284 fezleke olduğunu açıkladı. Bunların yaklaşık 1000’i HDP’li vekillere ait. Partimiz uzun süredir iktidar tarafından kriminalize ediliyor ve iktidarın emrindeki yargı ise maalesef hakkımızda sürekli fezlekeler hazırlıyor. Konuşmamız, susmamız, oturmamız, saygı duruşunda bulunmamız, yürümemiz suç konusu kabul edilip fezlekeler hazırlanıyor. Hatta bazı toplantılarda eşbaşkanımız konuşurken kendisine niye müdahale etmedik diye toplantıda bulunan tüm vekiller hakkında fezleke hazırlanıyor. Ülkeye deli gömleği giydirilmeye çalışılıyor, HDP buna karşı çıktığı için de böyle bir muamele ile karşı karşıya kalıyor. Bu ülkede bir akıl tutulması yaşanıyor.”

Koçyiğit, HDP’de siyaset yapanların yanı sıra, HDP’li seçmenin de aynı muamele ile karşı karşıya kaldığını söyleyerek, “Seçmenimize bizden kendisine SMS mesajı gitti diye, sosyal medyada HDP’yle ilgili paylaşımları nedeniyle soruşturma ve dava açılıyor. Özellikle çözüm süreci döneminde seçmenlerimiz bir etkinliğe katıldığı gerekçesiyle yıllar sonra tutuklanıyor. Bu uygulamalar ile devletin altındaki halı çekiliyor” diye konuştu.

Gara operasyonunun siyasette kırılma yarattığını belirten Koçyiğit, “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin operasyon sonrasında ilk defa milliyetçilik kayığına binmedi. CHP ve İYİ Parti’nin bu tavrını çok önemsiyoruz. Türkiye demokrasisi açısından çok önemliydi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.