Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Değişim” mümkün mü? – imece summit’te “geleceğe etki” tartışılacak

Zorlu Holding’in ev sahipliğinde, imece’nin yürütücülüğünde; ATÖLYE, BMW Foundation, B Lab Europe, S360 ve SIX’in içerik ve ağ partnerliğinde, Açık Açık, Ashoka Türkiye, Impact Hub İstanbul, İstasyonTEDÜ, KUSIF, Mikado, SDGIA, TSGA ve UNDP Accelerator Labs’in oturum partnerliğinde, De-Coder’in küratörlüğünde 18-19 Mart 2021 tarihlerinde “Geleceğe Etki” temasıyla çevrimiçi gerçekleştirilecek imece summit, iş dünyası, sivil toplum, akademi, kamu, girişimcilik ekosistemi gibi farklı sektörlerden etki odaklı çalışmalarıyla bilinen yüzlerce değişim öncüsünü bir araya getirecek. 

“Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları 2030”u işaret ederken ve daha iyi bir toplum ve gezegeni desteklemek adına ortaya çıkan fırsat alanlarını değerlendirmek için zaman giderek daralırken bu konudaki kolektif çabalar da gelişmeye devam ediyor. Uzun bir süredir, düşünce sistematiğini ve faaliyetlerini bu alana odaklayan, ortak aklı çalıştırarak, ölçülebilir fayda yaratan veya buna ilham veren işleri tetikleyen sosyal inovasyon platformu imece bu konuda öncü bir projeye daha imza atıyor ve 18-19 Mart’ta Zorlu Holding’in ev sahipliğinde ‘imece summit Geleceğe Etki Zirvesi’ni düzenliyor.

Detaylı program ve kayıt bilgilerinin summit.imece.com adresinde yer aldığı zirve; “Değişim öncüsü birey ve kurumların dönüşümü yönetmesi ve hızlandırmasını nasıl sağlayabiliriz?” ve “Bu amaçla sektörler, kurumlar, bireyler arası bilgi aktarımı ve işbirliğini nasıl kolaylaştırabiliriz?” temel soruları çerçevesinde düzenlenecek ‘imece summit’, “etki yaratan topluluklar”, “etki yaratan finans”, “etki yaratan iş dünyası”, “etki yaratan liderlik” ve “etki yaratan organizasyonlar” temaları etrafında bir dizi panel, konuşma, atölye ve ağ geliştirme çalışmaları ile yuvarlak masa toplantılarından oluşacak. Zirvedeki oturumların konuları ve konuşmacıları şöyle: 

  • “Değişim Gerçekten Mümkün mü?” Next Academy Kurucusu, Akademisyen Levent Erden’in moderatörlüğünde, KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve Chicago Üniversitesi Öğretim Üyesi, ekonomist, Prof. Dr. Ufuk Akçiğit.
  • “Yerel Yönetimlerin Değişimi Yönetmedeki Rolü” Gazeteci Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin.
  • “Değişim İçin Hızlandır” Gazeteci Şirin Payzın’ın moderatörlüğünde Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi Öğrencisi Deniz Aycan, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, Teyit Kurucusu Mehmet Atakan Foça, UNDP Türkiye Ülke Ofisi Mukim Temsilci Yardımcısı Sukhrob Khojimatov.

Zirvede şu konuşmacıları dinlemek de mümkün:

“Finansta Dönüşüm Mümkün mü? – Volans kurucusu, yazar, düşünür John Elkington.

“Sosyal İnovasyon İçin Tasarım Yaklaşımını Dönüştürmek: Topluluğa Sahiplenme Kültürü Kazandırma” – ideo.org kurucu ortağı ve CEO’su Jocelyn Wyatt.

“Daha İyi Bir Gelecek Yaratmadaki Müttefikiniz: İş Dünyası” – Imperative 21 CEO’su Jay Coen Gilbert.

“Network Liderliği” – UC Berkeley Haas İşletme Fakültesi Sosyal Sektör Liderliği Merkezi Kıdemli Üyesi Jane Wei–Skillern.

“Finans Sistemine Yeniden Bakmak” – Ekonomist, yazar Tim Jackson.

“21. Yüzyılda Kurumların Rolü Ne Olacak?” – Presencing Enstitüsü Kurucu Başkanı Otto Scharmer.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.