Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Video konferans platformu Zoom, koronavirüs salgını sürecinde yıllık gelirini artırdı, şirketin güncel piyasa değeri 120 milyar dolara ulaştı

Salgın döneminde popülaritesi en çok artan platformlardan biri haline gelen Zoom, yıllık gelirini yüzde 326 artışla 2,6 milyar dolara yükseltti. Şirketin güncel piyasa değeri 120 milyar dolara ulaştı.

İş ve eğitim hayatlarına çoğunlukla çevrimiçi devam edilen çevrimiçi sosyalleşilebilen koronavirüs salgını sürecinde, kullanımı en çok yaygınlaşan uygulamalardan biri video konferans platformu Zoom oldu. Zoom, 2020 yılında gelirini yüzde 326 arttırarak 2,6 milyar dolara yükseltti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaleti merkezli Zoom’un, 31 Ocak 2021’de biten mali yıldaki son çeyrekte elde ettiği gelir, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 369 arttı ve 882,5 milyon dolara ulaştı. Zoom’un kurucusu ve CEO’su Eric Yuan, dördüncü çeyrekteki bu artış hakkında “benzeri görülmemiş bir yıl” için “güçlü bir bitiş” olduğu yorumunda bulundu. Yuan, “Kullanıcıların ihtiyaç ve taleplerine hızlı yanıt verdik, uygulama kabiliyetimiz yıl boyunca güçlü mali sonuçlar doğurdu” dedi.

Zoom, 31 Ocak 2022’de bitecek mali yılda da gelirini yüzde 43 arttırmayı ve 3,78 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediğini belirtti.

Platformda 10’dan fazla çalışanı olan ücretli kullanıcı sayısı yüzde 470 artarak 467 bin 100’e çıkarken, şirketin net geliri 15,4 milyon dolardan 260,6 milyon dolara yükseldi.

Şirketin piyasa değeri ise 2019 yılında 18,8 milyar dolarken geçen yıl 161 milyar dolara yükselmişti. Koronavirüs aşıları için yapılan deneylerden gelen iyi haber nedeniyle bir süreliğine gerileyen piyasa değeri şu an 120 milyar dolar olarak gösteriliyor.

Nasdaq borsasında işlem gören şirket hisseleri, dün itibariyle yaklaşık yüzde 10 değer kazandı.

Şirket hisseleri, piyasa değeri ve yıllık geliri gibi Eric Yuan’ın serveti de son bir yılda büyük artış gösterdi. Yuan’ın serveti 3,6 milyar dolardan 19,8 milyar dolara yükseldi.

Yuan aynı zamanda Bloomberg’ün hazırladığı dünyanın en zengin insanları listesinde 93. sırada bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.