Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bitlis Tatvan’da askeri helikopterin düşmesi sonucu 11 asker hayatını kaybetti

Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde bir askeri helikopterin düşmesi sonucu 11 asker hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden askerlerden birinin Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri’ne ait Cougar tipi bir helikopterin saat 13:55’te Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere kalktığını ve saat 14:25’de helikopterle irtibatın kesildiğini bildirdi.

Helikopterin düşmesi sonucu on asker ile birlikte Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da hayatını kaybetti. Korgeneral Erbaş, yaklaşık beş yıldır 8. Kolordu Komutanlığı görevini yürütüyordu. Milli Savuma Bakanlığı, helikopter kazasının ardından dokuz askerin hayatını kaybettiğini, dört askerin yaralandığını bildirdi. İlerleyen saatlerde yaralı askerlerden ikisi kurtarılamadı, hayatını kaybeden asker sayısı 11’e yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın tamamı:

“Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir.  

Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır. 

Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9’unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir.

Hastaneye sevk edilen yaralı askerlerimizden 2’si maalesef yapılan tüm müdahelelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.