Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cinsel tacizle suçlanan New York Valisi Andrew Cuomo: “Eğer farkında olmadan birilerini gücendirdiysem özür dilerim”

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York Eyaleti’nin valisi Andrew M. Cuomo, 27 Şubat’ta ikinci kez eski bir yardımcısı tarafından cinsel tacizle suçlandıktan sonra ilk kez açıklama yaparak, yaşananlardan “önemli bir ders çıkardığını” söyledi.

Cinsel taciz skandalından sonra ilk kez konuşan New York Valisi Andrew Cuomo, davranışlarından utanç duyduğunu ancak taciz suçlamalarından dolayı istifa etmeyeceğini belirtti.

Cuomo daha önce iki eski yardımcısı tarafından cinsel tacizle suçlanmıştı. Cuomo’ya yönelik taciz iddiasında bulunan kadınların sayısının üçe çıkmasıyla, New York Eyalet Kongresi ve Kent Konseyi içinde kendi partisinden üyeler valiyi istifa çağrısında bulunmuştu.

“Beni halk seçti, istifa etmeyeceğim”

New York Times’da yer alan habere göre konuyla ilgili bir daha açıklamak yapmak isteyen Cuomo bu kez “New Yorklular’ın olayları direkt kendisinden duymasını istediğini” söyledi. “İnsanları rahatsız edecek şekilde davrandığımı şimdi anlıyorum. Eğer kasıtsız yaptıklarım birilerini gücendirdiyse özür dilerim. Bu konuda kendimi çok kötü hissediyorum ve bundan utanıyorum” diye konuşan Vali, iddialarla ilgili açılacak soruşturmada tam işbirliği yapacağını ifade etti. Vali ayrıca istifa etmesini isteyenlere de “Beni siyasiler değil, halk seçti. İstifa etmeyeceğim” dedi.

Geçen haziran ayında özel bir toplantıda kendisine cinsel içerikli sorular sorduğu iddiasıyla Vali Cuomo hakkında suç duyurusunda bulunan yardımcılardan 25 yaşındaki Charlotte Bennett’in avukatı Debra S. Katz, “Valinin basın toplantısı yalanlar ve yanlış bilgilerle doluydu. New Yorklular daha iyisini hak ediyor” dedi.

2015 yılından 2018’e kadar Cuomo yönetiminde çalışan Lindsey Boylan, vali hakkında bir dizi taciz iddiasında bulunduğu bir yazı yayınladı. Yazıda valinin kendisine “striptiz pokeri” oynamayı önerdiği gibi detaylarla birlikte 2018 yılında Manhattan ofisinde yaptıkları birebir görüşmenin ardından kendisini zorla öpmeye çalışması gibi suçlamalar da yer alıyordu.

Vali’nin yaptığı konuşmanın ardından Lindsey Boylan, Twitter hesabından “Daha kendi personelinize ‘uygunsuz davrandığınızı bilemiyorsanız’ New Yorklular size nasıl güvenebilir?” cümlesini paylaştı.

Kaynak: NY Times / Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.