Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Galatasaray Üniversitesi’nde yabancı akademisyenlere getirilen dil şartı – Prof. Dr. Samim Akgönül, Doç. Dr. Cem Özatalay ve Gökçe Gökçen ile söyleşi

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), Türkiye’deki Fransız uyruklu öğretim üyelerine, üniversitelerde eğitim verebilmeleri için Türkçe bilme şartı getirme kararının en fazla etkileyeceği kurumların başında Fransızca eğitim veren Galatasaray Üniversitesi geliyor.

Kararı, Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Özatalay,  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ve Strasbourg Üniversitesi Türk Dili Bölüm Başkanı Prof. Dr. Samim Akgönül ile konuştuk.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.