Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Google’dan reklam politikası değişikliği: “Kullanıcıların arama geçmişine göre reklam göstermeyi durduracağız”

Teknoloji devi Google, yayınladığı bir blog gönderisi ile artan gizlilik endişelerinin önüne geçmek için çalışmalar yaptıklarını ve kullanıcıların tarayıcı geçmişlerine göre reklam göstermeyi durduracaklarını açıkladı.

Dijital reklamcılık sektörünün lideri Google, kullanıcıların tarayıcı geçmişine dayalı reklam satma politikasını sona erdireceklerini açıkladı. Reklam politikalarında bir dizi değişiklik yapmayı planlayan Google’ın çatı kuruluşu Alphabet Inc., 2022’de reklam politikalarını değiştireceklerini duyurdu.

Google’ın Ürün Müdürü David Temkin, 3 Mart’ta paylaştığı blog gönderisi ile reklam politikalarını değiştireceklerini duyurdu. Kullanıcıların veri gizliliği konusundaki standartlarını karşılamak amacıyla Chrome uygulamasındaki üçüncü taraf çerezlerini kaldırmayı planladıklarını duyuran Temkin, “Dijital reklamcılık, insanların gizliliklerini ve kişisel verilerin nasıl kullanıldığı konusunda artan kaygılarını giderecek şekilde güncellenmezse, özgür ve açık bir web ortamının geleceğini riske atarız. Üçüncü taraf çerezlerini aşamalı olarak kaldırdıktan sonra insanları web’de dolaşırken izlemek için alternatif tanımlayıcılar oluşturmayacağımızı ya da bunları ürünlerimizde kullanmayacağımızı açıkça belirtiyoruz” dedi.

Şirket, bu duyurusunun sadece web siteleri için geçerli olduğunu, mobil uygulamalar için geçerli olmadığını söyledi. Google’ın 2022 yılından itibaren hayata geçecek politikaları ile birlikte web kullanıcılarını tanımlayan izleme teknolojilerini devre dışı bırakacağı öğrenildi. Şirket bunun yerine, benzer ilgi alanlarına sahip tüketicileri gruplandırmanın ve bu kişileri potansiyel işletmeler ile buluşturmanın bir yolunu arıyor. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.