Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’li Serpil Kemalbay ve İmam Taşçıer fezlekeleri, Akşener’in çıkışını ve İnsan Hakları Eylem Planı’nı değerlendirdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, HDP’nin kapatılması tartışmaları, vekiller hakkında hazırlanan fezlekeler, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in fezlekeler ile ilgili çıkışı ve İnsan Hakları Eylem Planı’nı Medyascope’a değerlendirdi.

Serpil Kemalbay, HDP’li vekiller hakkındaki fezlekelerin “trajikomik gerekçelerle” hazırlandığını söyleyerek, Gara operasyonundan sonra muhalefetin tavrını çok olumlu bulduklarını ifade etti. İmam Taşçıer ise HDP’nin kapatılması durumunda “Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AKP) siyaset yapanların ve AKP’ye oy veren seçmenin bile AKP’ye sandıkta tavrını göstereceğini” söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, fezlekeler konusunda “İYİ Parti milletin derdi konuşulmasın diye önüne getirilen fezlekelere gözü kapalı el kaldırmaz. İYİ Parti, o fezlekelerin önünü arkasını iyice okur. Çünkü İYİ Parti, o fezlekelerin önünde biri varsa, ardında da sizin olduğunuzu çok iyi bilir” demişti.

Hakkında 10 fezleke bulunduğunu söyleyen Kemalbay, kendisine “Hasankeyf ile ilgili konuşmak” ve “eş başkanlarının konuşmasına sessiz kalmak” gibi suçlamalar yöneltildiğini söyledi. 1994’te Demokrasi Partisi (DEP) milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırıldığını ve vekillerin tutuklandığını hatırlatan Kemalbay, şunları söyledi:

“Bu iktidar ömrünü uzatmanın önünde tek engel olarak HDP’yi görüyor. Ama geçmişten ders almadıkları için HDP’nin gücünün farkında değiller. HDP’yi tasfiye etmek için her yolu denediler ama başaramadılar. Gara operasyonundan sonra muhalefeti bölmeme çalıştılar. Bu sefer muhalefet feraset gösterdi ve iyi bir tavır sergiledi. İktidarın arkasına sıralanmayarak Türkiye için önemli bir olanak sağladı. Dert sadece HDP değil. Fezlekelerde hukuk yok. Dertleri iktidarda ömürlerini uzatmak ve bunun tek engeli HDP’dir. Sayın Akşener’in fezlekeler konusundaki tavrı olumludur.”

İmam Taşçıer ise, kendisinin 40’a yakın fezlekesinin bulunduğunu, “Kürtçe konuştuğu ve Kürdistan dediği için” kendisine fezleke hazırlandığını söyledi. “İktidarın her geçen gün oy kaybettiğini” ifade eden Taşçıer, “Şimdi HDP üzerinden muhalefeti parçalamak istiyorlar. CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) 2016 yılında dokunulmazlıklar konusundaki hatasını anladı ve İYİ Parti ile birlikte ilk kez tavırlarını net olarak ortaya koydular. Fezlekelerin en büyük amacı Millet İttifakı’nı parçalamaktır. Eğer AKP, HDP’yi kapatmak gibi bir karar alırsa o zaman AKP’de siyaset yapan Kürt siyasetçiler ve AKP’nin Kürt seçmenleri AKP’yi sandıkta cezalandıracaktır” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.