Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Siyaseti boşuna meşgul eden iki buçuk çıkmaz senaryo

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Türkiye siyasetinin gündemindeki “ara seçim”, “erken seçim” ve “kabine değişikliği” senaryolarını ve bu senaryoların ne kadar gerçekçi olduğunu değerlendirdi.

“Ara seçim” senaryosu konusunda, “Muhalefet partilerinin istifa ederek hükümeti ara seçime zorlama siyaseti izlemesi sonuç vermeyebilir. Çünkü muhalefet partilerinin boşaltacağı sandalyelerden bir kısmının iktidar bloku tarafından kazanılacağı açık. Bu yöntem muhalefetin bindiği dalı kesmesiyle sonuçlanabilir” diyen Yetkin, erken seçim ihtimalleri hakkında ise “Erken seçim senaryosu, en azından önümüzdeki bir, bir buçuk yıl için, tam olarak Erdoğan’ın elindeki 2023 ruhsatı ve halka yansıyan ekonomik sıkıntılar nedeniyle gerçekçi değil” ifadelerini kullandı.

Yetkin “buçuk senaryo” diye adlandırdığı kabine değişikliği iddialarıyla ilgili ise “Kabine değişikliğinin hükümet siyaseti bakımından değişikliğe yol açacağını var saymak, bakanların TBMM’de güvenoyu sistemine tabi olduğu ‘eski Türkiye’den’ kalma bir alışkanlık […] Diğer bakanlar lütfen alınmasın ama gitmeleriyle pek bir şey değişmeyecek, gelmeleriyle değişmediği gibi. Dolayısıyla, kabine değişikliği senaryolarının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde siyaseti fazla etkilemediğini artık okuyucunun da anlamasında fayda var” görüşünü savundu.

Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.