Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8 Mart mesajına İYİ Parti’den gelen tepkilere yanıt verdi: “Tümüyle iyi duygularla yazılmış bir mesajdır. Sağında, solunda, arkasında, önünde kimse bir şey aramasın”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı’nın açılışına Dilek İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile birlikte katıldı. İmamoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yayınladığı mesaja gelen tepkilere dair, “Tümüyle iyi duygularla yazılmış bir mesajdır. Sağında, solunda, arkasında, önünde kimse bir şey aramasın” dedi.

İmamoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle İYİ Parti lideri Meral Akşener ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan‘ı kutlamış, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu mesaja tepki göstermişti. İmamoğlu, Büyükçekmece’deki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı’nın açılışına Pervin Buldan’ı da davet etti.

Ormanda 15 bin 314 ağaç toprakla buluşacak. Ormana ilk fidanları, İmamoğlu, Kaftancıoğlu ve Buldan ile birlikte dikti.

“Erkek yöneticilerin, kadınlara hesap vermesi gerekiyor”

İmamoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Böyle günlerde erkek yöneticilerin, kadınlara hesap vermesi gerekiyor. Erkek olarak sorumluluğun büyük kısmı yöneticilere ait. Ben İstanbul’un güçlü ve mutlu bir kadın şehri olmasını çok arzu ediyorum. Tabii bunun olabilmesi için koşullar var. Kadınların önündeki tüm engelleri kaldırabilmek, yaşamla ilgili, iş edinmeyle ilgili engelleri kaldırabilmek. Günün sonunda hayatı doyasıya, özgür şekilde yaşamalarını sağlamak. Bir yönetici olarak kendimi sorumlu hissediyorum ve bu olumsuz ortamı dağıtmak adına elimden gelen çabayı cesur bir şekilde koyuyorum. Bunu yapıyorum, dört kadının etkisiyle yapıyorum. Başta sevgili eşim burada, onun ortaya koyduğu kadının toplumdaki yerinin eşitlenmesine dönük çabayı desteklemekle yükümlüyüm. Anneciğim için yapmakla yükümlüyüm, kız kardeşim var. Ama daha da önemlisi gelecekte bu güzel vatanda, dünyada, kendine özgüveni yüksek sevgili kızım için yapıyorum. İBB olarak bu değerli adımları attığımız, bu bilinci yükselttiğimiz, kadınların yaşam kalitesini yükselttiğimiz takdirde ben eminim ki gerisini kadınlar yerine getirir. Sivil toplum kuruluşları, kadına dair kurum ve kuruluşlar gereğini yapar diye düşünüyorum. Yolun başındayız, şunu da söyleyeyim iyi ilerliyoruz, İBB olarak çok güçlü adımlar atıyoruz. Bunun içinde çok güzel duygular var. Öncelikle kurumda çalışan 15 bin kadının adına fidan dikimi var. Ama onun ötesinde Türkiye’de kadın yönetici olarak kim varsa, herkesin adına bir fidan dikiyoruz. Bu orman ‘Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine’ sözünün karşılık bulduğu bir zemin oluştursun istiyoruz.”

“İstanbul Sözleşmesi’nin kağıt üzerinde kalmaması gerekiyor”

Dilek İmamoğlu da “Bütün insanların kayıtsız şartsız eşit kabul edildiği bir hayatı yeryüzünde kurmayı başaramadık henüz. Bu yolda çok önemli adımlar atıldı elbette. 8 Mart işte bu çabalara duyduğumuz saygının, eşitlik idealine bağlılığımızın ifadesidir. Özgür, adil, barışçıl bir dünya ancak eşitlik temeli üzerine kurulabilir. İstanbul Sözleşmesi’nin kağıt üzerinde kalmaması, hayata geçirilmesi gerekiyor. Son bir-iki günde tanık olduğumuz, insanlık dışı kadına şiddet olayları da bu konuda kaybedecek zamanımızın olmadığının net ve açık göstergesidir. Ağaçlar varsa, yeryüzünde hayat vardır, tıpkı kadınlar gibi. Kadın varsa sevgi, şefkat, hayat vardır. Kadın varsa dünya vardır” diye konuştu.

İYİ Parti’den tepki gelmişti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamış, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu ve İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, bu mesaja tepki göstermişti. İYİ Parti lideri Meral Akşener ise konuyla ilgili “Arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu beğenmedi. Ben de saygı duyuyorum” demişti.

İmamoğlu, ayrıca Meral Akşener, Selvi Kılıçdaroğlu, Emine Erdoğan için de fidan dikti. İmamoğlu, 8 Mart mesajına İYİ Parti’den gelen tepkilere dair şunları söyledi: “Biz herkesi davet ettik. Memleketin her şahsına, 83 milyon insan olarak bakıyoruz. Bu insanların bireyleri olarak bakıyoruz. Tümüyle iyi duygularla yazılmış bir mesajdır. Sağında, solunda, arkasında, önünde kimse bir şey aramasın. İçi tamamen iyi duygularla doludur. İyilik kazanır. Bu memleketteki tüm kötülükleri def etmek istiyoruz. Bölüp parçalamayı hedef edinen hangi dil varsa bu topraklardan uzak olsun istiyoruz. Bayrağımızın, milli birliğimizin var olması için tek bir vatandaşımızın dahi dışında kalmayacağı süreç yaşamak istiyoruz. Bu memleket de böyle konuştu. İyilik kazanır, iyiler kazanır. Kimse iyilikten uzak durmasın.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.