Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kalabalık bir grubun saldırısına uğrayan Levent Gültekin yaşadıklarını anlattı: “Bu saldırıyı yapanları canavarlaştıran, ülkedeki siyaset düzenidir”

Gazeteci Levent Gültekin, bir programa katılmak için geldiği Halk TV Bakırköy stüdyosu önünde 20-25 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saat 19.30 sularında, Bakırköy Belediyesi önünde taksiden inen Levent Gültekin, program yapmak üzere kanala doğru yürürken takip edildiğini fark etti. Yaklaşık 25 kişilik kalabalık bir grup Gültekin’i sokak ortasında darp etti. Gültekin, 20.00’da planlandığı üzere katıldığı “İki Yorum” programında yaşadıklarını anlattı.

Gültekin, 20.00’da katılacağı Halk TV programı için 19:30 civarlarında Halk TV stüdyolarının yer aldığı Bakıköy’de belediye binasının önünde taksiden indi. Gültekin’in anlattıklarına ve etraftaki kameralardan elde edilen görüntülere göre Gültekin, taksiden indikten sonra iki gencin kendini takip ettiğini fark etti. Yürüyüşünü hızlandıran ve birkaç kere yön değiştiren Gültekin, kanal binasına doğru hızlıca ilerlemeye başladı ancak ara sokaklardan çıkan 15-20 kişilik bir grup Gültekin’in önünü kesip kendisine saldırdı. “İki Yorum” programının sunucusu Murat Sabuncu, söz konusu bölgede sıklıkla devriye gezen polis ekiplerinin saldırı sonrası müdahalede bulunmasının 15 dakikayı bulduğunu belirtti.

“Hukuku kaldırınca, mafya, devlet olur”

Gültekin, kendisine saldıran grup hakkında “Bir kişiye 25 kişi saldırmak en hafif tabiriyle eşkiyalıktır. Yiğitlik değil, korkaklıktır” dedi. Sabuncu, yakın zamanda saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ örneği üzerinden Türkiye’de son yıllarda gazetecilere ve siyasetçilere karşı şiddetin arttığına dikkat çekti, Gültekin ise “Türkiye’nin geldiği bu noktada gazetecilerin, siyasetçilerin can güvenliği yok” dedi. Gültekin, “Mafya ile devlet arasındaki fark hukuktur. Hukuku kaldırınca, mafya, devlet olur” ifadelerini kullandı.

“Bu çocuklar sonuçturlar, onları canavarlaştıran siyaset düzenidir”

Gültekin, geçtiğimiz hafta yine İki Yorum programında, siyasetçilerin Necmettin Erbakan’ın ölümünün 10. yıl anmasına katılmaları üzerinden geçmişte Türkiye siyasetinin önemli isimlerinden olan Turgut Özal, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel ve Alparslan Türkeş’i eleştirmişti. Türkiye’nin ve Türkiye siyasetinin bugün bulunduğu durumda eski siyaset anlayışının rolüne dikkat çeken Gültekin, özellikle Erbakan ve Türkeş eleştirileri sebebiyle “parti genel başkan yardımcıları dahil bir dolu kişi tarafından hedef gösterildiğini” söyledi.

Kendisine yapılan saldırı hakkında konuşan Gültekin, “İstediğinizi yapabilirsiniz, susmayacağız. Çünkü eşitlik istiyoruz, demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz” dedi. Kendisine saldıranların sebep değil sonuç olduğunu belirten Gültekin, “Bu çocuklar sonuçturlar, onları canavarlaştıran siyaset düzenidir. Siyaset, zehir akıtıyor ülkeye” diye konuştu.

“25 yaşındaki çocuklar ülkeyi terk etmek istiyorlarsa bu Bahçeli’nin, Erdoğan’ın, bütün siyasetçilerin suçudur”

Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) oy verenlere seslenen Gültekin, “Irka dayalı milliyetçiliğin bu ülkeye zarar verdiklerini görmek zorundalar” dedi. Gültekin, eski siyaset anlayışının sürdürülmesinin ve saldırgan milliyetçiliğin ülkenin hukukuna, ekonomisine, siyasetine ve toplumuna zarar verdiğini söyledi ve “25 yaşındaki çocuklar ülkeyi terk etmek istiyorlarsa bu Bahçeli’nin, Erdoğan’ın, bütün siyasetçilerin suçudur” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.