Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya: Maske ticareti skandalına karışan iki muhafazakar milletvekili istifa etti

Almanya’da iktidardaki birlik partileri Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) mensubu iki milletvekilinin, koronavirüse karşı koruyucu maske ticaretinden gelir elde ettiklerinin ortaya çıkmasından sonra CDU milletvekili Nikolas Löbel ve CSU milletvekili Georg Nüsslein, görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Almanya’da, iktidarın büyük ortağı konumundaki Hristiyan Demokrat Birliği’nin (CDU) milletvekillerinden Nikolas Löbel, koronavirüs salgınına karşı koruyucu maske üretiminden yaklaşık 250 bin euroluk bir gelir elde ettiğinin ortaya çıkmasından sonra 8 Mart Pazartesi günü görevinden istifa etti. Löbel’in 31 Ağustos’ta görevini bırakacağı ve Alman Parlamentosundaki görevinden de istifa edeceği belirtildi.

Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) milletvekili Nikolas Löbel

Sahip olduğu şirket aracılığıyla üç ayrı maske üreticisiyle yapılan anlaşmalardan yaklaşık 250 bin euro komisyon ücreti aldığı ortaya çıkan Löbel, cuma günü (5 Mart) yaptığı açıklamada, kendisine yönelik iddiaları doğrulamış ve eylül ayında yapılacak federal meclis seçimlerinde yeniden aday olmayacağını belirtmişti. Pazartesi günü tekrar açıklama yapan Löbel, “Partimin daha fazla zarar görmesini önlemek için Federal Meclis görevimden derhal istifa ediyorum” dedi.

Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) milletvekili Georg Nüsslein

Nicolas Löbel’den gelen açıklamaların ardından gözler, tıpkı Löbel gibi aynı maske tedarikinden kazanç elde ettiği yönünde suçlanan Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) milletvekili Georg Nüsslein’a döndü. Maske tedarikleri için 600 bin eurodan fazla bir komisyon ücreti almakla suçlanan Nüsslein da parlamentodaki muhafazakâr birlik içindeki görevinden istifa ettiğini ancak Alman Federal Meclisi’ndeki koltuğunu bırakmayacağını açıkladı. Nüsslein’in avukatı ise 51 yaşındaki siyasetçinin eylül ayında yapılacak seçimlerde milletvekilliği için aday olmayacağını duyurdu.

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.