Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı: Beş sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik düzenlenen suikast sonrası açılan davada karar bugün (9 Mart) çıktı. Dava sonucu üç sanık ikişer kez, iki sanık ise birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

Suikasti gerçekleştirdikten sonra çıkan çatışmada öldürülen polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın “örgüt abisi” olduğu belirtilen Şahin Söğüt, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Yine örgüte bilgi sızdırdığı iddiasıyla yargılanan eski istihbaratçı Vehbi Kürşad Akalın ise ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıl hapis cezası aldı.  

Davada yargılanan Fethullah Gülen ile Emrullah Uslu’nun da aralarında bulunduğu firari dokuz sanığın dosyalarının ayrılmasına karar verildi.

Dava sonucunda altı sanık ise beraat etti.

Ne olmuştu?

Büyükelçi Karlov, 19 Aralık 2016’da katıldığı bir sergide konuşma yaptığı sırada, mesaide olmayan polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmiş, Altıntaş da polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı!nca, aralarında Fethullah Gülen’in de bulunduğu 28 şüphelinin yer aldığı iddianame hazırlandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.