Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meksika, kenevir ve esrarı serbest bırakıp dünyanın en büyük uyuşturucu pazarı olmaya hazırlanıyor

Meksikalı milletvekilleri, eğlence amaçlı esrarın yasallaştırılması için onaya sunulan bir yasayı 10 Mart Çarşamba günü onayladı. Yasanın yürürlüğe girmesi için Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador’un onayına gitmesi için senatodan geçmesi gerekiyor. Yasanın kabul edilmesi, sık sık ağır uyuşturucu savaşlarının yaşandığı ülkeyi “küresel çapta en büyük esrar pazarı” haline getirirken Amerika Birleşik Devletleri’ni de esrarı yasal olarak satan iki komşu ülke arasında bırakacak.  

Meksika Parlamentosu’nun alt kanadında tartışılmaya başlanan ve 316’ya karşı 129 oyla kabul edilen kanun teklifi, ülkenin tıbbi esrarı yasallaştırmasından yaklaşık üç yıl sonra geldi. Yasa tasarısına göre, yetişkinlerin esrar içmesine ve izin alarak evde az miktarda kenevir bitkisi yetiştirmesine izin verilecek. Ayrıca, küçük çiftçilerden ticari yetiştiricilere kadar üreticilere mahsulü yetiştirmeleri ve satmaları için de lisanslar verilecek.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador‘un da desteklediğinin sinyallerini verdiği tasarının Başkan’a gönderilmeden önce senatodan geçmesi bekleniyor. Yasanın yürürlüğe girmesi halinde Meksika, Kanada ve Uruguay’ın içinde bulunduğu Amerika kıtasında esrarı yasallaştıran ülkeler listesine girerek bölgedeki yasallaştırma hareketine ivme katacak.

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.