Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni anayasayı yatırdı gibi

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) mensuplarının, İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında yaptıkları “Fosforlu Cevriye” açıklamaları ve paylaşımlarının, muhalefetin ortak bir savunma sergilemesine neden olduğunu ve bunun da mümkün olan en geniş mutabakatla yapılması planlanan “yeni anayasa” çalışmalarına darbe vurduğunu savundu.

“Siyasi manzarayı Erdoğan açısından biraz daha zorlaştıran iki etken daha bulunuyor: 18 Mart’ta yapılacak MHP Kongresi ve 24 Mart’ta yapılacak AK Parti Kongresi. Bahçeli’nin bu Kongre öncesinde -ki 6 gün kaldı- tabanına sunacak bir çıkışa ihtiyacı olabilir. Ama şu anda kestirmesi güç olan bu çıkış Erdoğan’ı AK Parti Kongresinde zor durumda bırakabilir. Çünkü AK Parti tabanında zaten Cumhur İttifakı’ndan kârlı çıkan tarafın MHP olduğuna dair bir kanı mevcut […] Ama başa dönersek, MHP’nin ‘Fosforlu’ kampanyası, AK Parti’nin yeni Anayasa kampanyasını yatırmış gibi görünüyor. Tabii Erdoğan Kongre sürecinde şapkadan bir tavşan daha çıkarmazsa” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.