Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara-Kahire hattında normalleşme mümkün mü? – Dr. İlkim Büke Okyar: “Mesele dönüyor, dolaşıyor içerideki Müslüman Kardeşler yapılanmasına geliyor, bu mesele AKP hükümeti için ciddi bir sorun olacak”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır ile istihbarat ve dışişleri bakanlıkları düzeyinde temaslara yeniden başlandığını açıkladı. Yapılan açıklamada, Türkiye – Mısır ilişkilerinin normalleşmesinde iki ülkenin de herhangi bir ön koşul öne sürmediği vurgulandı. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ise, Türk yetkililerin Kahire ile diplomatik ilişkileri normalleştirme adımları ile ilgili ifadelerin eylemler ile desteklenmesi gerektiğini belirtti. Ankara ve Kahire arasındaki ilişkilerin yeniden tesisinin mümkün olup olamayacağını ve normalleşmenin önündeki engelleri Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İlkim Büke Okyar ile konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.