Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de yaşlı çift ve köpekleri, kamyonetleri ile asılı kaldıkları köprüden kurtarıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Idaho Eyaleti’nde yaşlı bir çift ile köpekleri, bindikleri kamyonet ile köprü üstünde asılı kaldı. Çift ve köpekleri dikkatli bir operasyon sonucu kurtarıldı.

Polis sözcüsü Lynn Hightower, Idaho eyalet polisinin pazartesi günü (15 Mart) bir ihbar aldığını, bir askerin Malad Boğazı’ndan geçen köprüden aşağı sarkan bir kamyonet gördüğünü söyledi. İhbarın ardından polisler harekete geçti.

Yaşlı çift, kamyonetin römorkuna bağlı güvenlik zincirleri köprüye takıldığı için aşağı çakılmaktan kurtuldu. Çift ve iki küçük köpek ölümle burun burunayken eyalet polisi, sarkan kamyoneti desteklemek için yakındaki bir kamyonun zincirini kullandı ve kurtarma ekipleri gelene kadar kamyoneti yerinde tuttu.

Kurtarma ekipleri olay yerine vardıktan sonra asılı kamyona indi, yaşlı çift ile köpeklerinin emniyetli bir şekilde köprüye ayak basabilmesi için kamyonete bir koşum takımı bağladı. Saatler süren kurtarma çalışmaları sonunda ekip, kamyoneti uçurumun kenarından çekmeyi başardı.

Polis sözcüsü Hightower, yaşlı çiftin hastaneye, köpeklerinin de çiftin bir akrabasına götürüldüğünü söyledi. Hightower, hiçbir yolcunun hayati tehlike oluşturacak şekilde yaralanmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: The Guardian / Derleyen: İlayda Biberoğlu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.