Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Joe Biden yönetimi, ABD Kongresi’ni uyardı: Artan aşırılık ve beyaz üstünlükçülüğüne karşı daha fazla kaynak ayırmalıyız

ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetimi, çarşamba günü (17 Mart) ABD Kongresi’ne sundukları yeni bir istihbarat raporuyla, ülkede artan aşırılık ve beyaz üstünlükçülüğüne dikkat çekerek bu sorunlarla mücadele etmek için acilen daha fazla kaynak ayrılmasına yönelik çağrıda bulundu. 

Biden yönetimi tarafından sunulan rapor, ülkede artan kutuplaşmayla gelen sosyopolitik faktörlere dikkat çekerek 6 Ocak’ta ABD Kongresi’ne düzenlenen baskının benzerlerinin 2021 yılı boyunca devam edebileceğini vurguluyor.

Biden’ın Kongre baskınının ardından yönetime gelmesiyle birlikte hazırlanmasını talep ettiği istihbarat raporunun yalnızca ufak bir kısmı halka açık paylaşılırken raporun detaylı bir incelemesi Beyaz Saray’a gönderildi. 

Raporda, beyaz ırk üstünlüğü savunucuları gibi şiddet yanlısı ekstremist grupların sivillere karşı kitlesel saldırıları düzenledikleri, çetelerin ise genellikle kolluk kuvvetlerini, hükümet personelini ve tesisleri hedef aldıkları belirtildi.

Raporda yer verilen şiddet yanlısı grupların saldırı gerçekleştirme olasılığının bireysel suç işleyenlerden veya çeşitli aşırılık yanlısı ideolojileri benimsemiş küçük gruplardan daha yüksek olduğu da ifade edildi.

Derleyen: Hande Sena Kandemir 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.