Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

El Salvador’un en iyi sörfçüsü olarak tanınan Katherine Diaz, yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti

El Salvador’un en iyi sörfçüsü olarak bilinen 22 yaşındaki Katherine Diaz, cuma günü antreman yaptığı sırada yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti. 

El Salvador’un “en iyi sörfçüsü” olarak tanınan 22 yaşındaki Katherine Diaz, cuma günü (19 Mart) ülkenin El Turco bölgesindeki evinin yakınlarında antreman yaptığı sırada yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti. Diaz, 23 Temmuz’da başlayacak Tokyo Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanabilmek için ISA Dünya Sörf Oyunları’nın ön eleme yarışmasına hazırlanıyordu.

Diaz’ın ölümü üzerine El Salvador Sörf Federasyonu’nun Twitter hesabından paylaşılan mesajda, “Ülkemizi temsil eden harika bir sporcu aramızdan ayrıldı. Yakında görüşürüz büyük savaşçı. El Salvador yasını tutuyor” ifadeleri kullanıldı. Uluslararası Sörf Derneği (ISA) ise paylaştığı taziye mesajında “Katherine sporun küresel bir sörf elçisiydi. Sörf yapmayı değerli kılan neşe ve enerjiyi somutlaştırdı” yorumunda bulundu.  

The Guardian’da yer alan habere göre, bölgedeki ilk yardım ekiplerinin 22 yaşındaki genç sörfçüye olay yerinde müdahale ettikleri ancak Diaz’ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtilirken İspanyol gazetesi AS, Diaz’ın antreman yaptığı bölgedeki hava koşullarında ani bir değişiklik yaşandığını ve bunun şaşırtıcı olduğunu belirterek “Gökyüzü açıktı ve bu öngörülemeyen bir fırtınaydı” dedi. 

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.