Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Kuzuların sessizliği: Ağbal dört ay dayandı. Ya Kavcıoğlu?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın yerine atanan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun, son 20 aydaki dördüncü Merkez Bankası Başkanı olmasından hareketle, ekonomi yönetiminin geleceğiyle ilgili senaryoları ve kulis bilgilerini değerlendirdi.

“Öyle anlaşılıyor ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta ABD ile kronikleşen sorunlar ve hem ABD hem AB’den demokratikleşme ve insan hakları adımları atmadıkça yatırım sermayesi gelmeyeceğine sonunda ikna oldu. Bunun için Selahattin Demirtaş’tan Osman Kavala’nın serbest bırakılması dahil bazı sembolik adımların atılması da gerekiyor. Oysa Cumhur İttifakı Ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli için bunlar ‘kırımızı çizgi’ niteliğinde.
Erdoğan o nedenle ‘iç kaynaklara’ dönmek istemiş olabilir. MB’na daha fazla para bastırıp devlet garantisi verilen (Kanal İstanbul gibi) devasa projelere kaynak oluşturmayı bir yol olarak görmüş olabilir. Böyleyse, bunlar daha da içe kapanık bir ekonominin ve daha da içe kapanık ve baskıcı bir iç siyasetin göstergeleri sayılır. MHP’nin talebi üzerine HDP’ye kapatma davası açılması, Saadet Partisi ve İslami cemaatlerin talebiyle İstanbul Sözleşmesinin iptali de aynı çerçevededir.
Olan biteni sadece ekonominin, sadece piyasanın kurallarıyla açıklamaya çalışmak boşuna çaba olacak. Oyun had safhada siyasidir, iktidarda kalma mücadelesidir.
Feda edilen kuzuların sayısı arttıkça oyunun sertleşmesi kaçınılmaz olacak”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.