Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NATO Karadeniz’de tatbikat başlattı, Rusya bölgedeki bütün denizaltılarını seferber etti

Rusya, NATO’nun Karadeniz’de başlattığı tatbikatlara istinaden Karadeniz filosundaki tüm denizaltıları devreye soktu. Filonun başındaki Koramiral Igor Osipov, “Denizaltıların hiçbiri üssünde değil” dedi.

Rusya denizaltıları, NATO’nun Karadeniz’de 18 savaş gemisi, 10 uçak ve 2 bin 400 asker ile Romanya liderliğindeki “Deniz Kalkanı 21” (Sea Shield 21) tatbikatlarını başlatmasının ardından bölgeye konuşlandırıldı

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti’nin haberine göre, Rusya, bölgeye filosundaki altı denizaltısını da gönderdi. Filonun başındaki Koramiral Igor Osipov, “Karadeniz filosundaki tüm denizaltılar görevlerini üslerinin dışında gerçekleştiriyor” dedi ve üste hiç denizaltı kalmadığını ifade etti.

Karadeniz filosunun komutanlarından Kaptan Anatoly Varochkin ise konuşlandırmayı “benzeri görülmemiş” olarak nitelendirdi. 

Deniz Kalkanı 21 tatbikatları, Romanya ve diğer NATO üyelerinin deniz kuvvetleri arasındaki işbirliğini arttırmayı amaçlıyor. Program kapsamında NATO’nun İspanyol, Türk, Bulgar ve Rumen firkateynlerinden oluşan daimi deniz grubu, Rusya’dan Türkiye’ye ve Gürcistan’a liman seferleri yapacak.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.