Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Joe Biden’dan 3 trilyon dolarlık yeni ekonomi paketi

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Joe Biden yönetimi, ekonomiyi daha üretken hale getirmek amacıyla, altyapı, eğitim, işgücü geliştirme ve iklim değişikliğiyle mücadele için 3 trilyon dolarlık yatırım yapma kararı aldı.

New York Times’da yer alan habere göre, ABD Başkanı Joe Biden’ın ekonomi danışmanları, bir kısmı şirketlerin ve zenginlerin üzerindeki vergilerdeki artışlarıyla finanse edilecek dev bir geliştirme planı hazırladı. Bu plana göre ülke ekonomisini canlandırmak adına, karbon emisyonlarını azaltmaya, ekonomik eşitsizlikleri düşürmeye yardımcı bir ekonomik paket için 3 trilyon dolarlık bir bütçe ayrılacak.

Pazartesi (22 Mart) günü Biden’ın iklim danışmanı Gina McCarthy, petrol ve gaz endüstrisi yöneticileriyle yaptığı toplantıda bu ekonomik harcama planı ve planın iklim değişikliğiyle mücadeledeki rollerini tartıştı. Önümüzdeki günlerde, aylarca süren iç tartışmalardan sonra Biden’ın danışmanlarının harcama planını bu hafta başkana ve diğer Kongre liderlerine sunması bekleniyor.

Planın ayrıntıları henüz belirsizken altyapıya yönelik harcama planının, yol, köprü, liman, elektrikli araç şarj istasyonları ve elektrik şebekesinin iyileştirilmesi yatırımlarının yanı sıra, temiz enerji ve 5G yatırımlarını da içereceği belirtildi.

Biden’ın kampanyalarında bahsettiği uzun vadeli ekonomik plan için henüz bebek adımları atılıyor olsa da yönetimdeki yetkililer önce ülkenin altyapısını inşa etmekle düşük karbonlu bir geleceğe geçmenin ayrılmaz bir bütün olduğunu düşünüyor.

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.