Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsveç havayı fazla kirleten uçaklara daha yüksek havalimanı vergisi uygulayacak

İsveç, uçakları havayı daha çok kirleten havayolları şirketlerini, kalkış ve inişte daha fazla ücretlendirmeyi planladığını duyurdu.

Önlem temmuz ayında yürürlüğe girecek. Yeni düzenleme daha yeni ve daha verimli uçakların programdan yararlanacağı, eski uçakların ise daha yüksek ücretler ödemek zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Altyapı sorumluları 22 Mart Pazartesi günü yaptığı açıklamada planı Avrupa’da ve muhtemelen dünyada bir ilk olarak nitelendirerek, “Bu, bir uçağın iklim üzerinde kötü etkisi olduğunda daha yüksek kalkış ve iniş ücretlerinin olacağı ve tam tersi daha çevre dostu uçaklarınsa iniş ve kalkış ücretinin azaltılacağı anlamına geliyor” dedi.

Parlamento tarafından onaylanması gereken ve Stockholm’deki Arlanda ile Göteborg’daki Landvetter havalimanlarını ilgilendiren proje, biyoyakıt kullanan uçakları da dikkate alıyor.

Hükümet, projenin hâlâ görüşülmekte olduğunu ve detaylar konusunda çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.