Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Sezer koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Koronavirüse yakalanan Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Sezer ve annesi, bir gün arayla hayatını kaybetti. 

20 Mart’ta koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda tedaviye alındığı öğrenilen Dr. Yavuz Sezer, bugün (24 Mart) tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Sezer, 2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu ve aynı alanda 2005 yılında yüksek lisansını tamamladı. Boğaziçi ve Koç üniversitelerinde asistan ve okutman olarak çalışan Sezer, 2016 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) “18. Yüzyıl Osmanlı Kütüphaneleri” üzerine doktora tezini tamamladı. 17., 18. ve 19. yüzyıllar Osmanlı mimarisi üzerine araştırmalarını yürüten Sezer, Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde çalışmalarına devam ediyordu. 

Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölümü, Facebook hesabından yaptığı paylaşımla Dr. Yavuz Sezer’in ve annesinin de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden “Sevgili çalışma arkadaşımız Dr. Yavuz Sezer’i ve annesini koronavirüs nedeniyle kaybettik. Acımız büyük, üzüntümüz tarifsiz. Aileye, dostlarına, öğrencilerine, hepimize sabır dileriz” açıklaması yapıldı.

Dr. Yavuz Sezer’in kardeşi Dr. Selim Sezer, Twitter hesabından, ağabeyini ve annesini kaybettiğini ve cenazenin bugün yapılacağını yazdı

Tarih Vakfı ise Sezer’in vefatıyla ilgili, “Ülkemizin genç tarihçilerinden Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yavuz Sezer’i koronavirüs salgınında yitirdiğimizi üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz” paylaşımını yaptı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.