Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amazon’un çalışanlara tuvaletleri kullanma izni vermediği ortaya çıktı

Amazon, dün (25 Mart) yaptığı açıklamada teslimat işçilerinin tuvalete erişim eksikliği nedeniyle şişelere idrar yapmak zorunda kaldığına ilişkin raporları reddetti ancak şirket içinden medyaya sızan bir not firmanın, sorunun farkında olduğunu ortaya koydu.

The Guardian’ın haberine göre, e-ticaret platformu Amazon’da çalışan işçiler tarafından Intercept’e verilen belgelerde, çalışanlara 2020 yılının Mayıs ayında gönderilen “iş başındayken şişelere idrar yapma” içerikli ihtar e-postası ortaya çıktı.

E-postada, “Bugün akşam saatlerinde bir çalışan, şoför tarafından istasyona iade edilen bir Amazon çantası içinde insan dışkısı olduğunu bildirdi. Bu, son iki ayda karşılaştığımız üçüncü olay. Sürücü yardımcılarının özellikle salgın döneminde yolda tuvalet bulma zorluğu nedeniyle acil durumlar yaşayabileceğinin farkındayız ancak her şeye rağmen böyle paketlerin istasyona bırakılmaması gerekmektedir” yazıyordu.

Konuyla ilgili konuşan eski bir Amazon çalışanı, bu durumun bir anlamda çalışanlar için zorunluluk olduğunu çünkü günün sonunda yeterli sayıda teslimat yapamayan çalışanların işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu için teslimatlar arası mola veremediklerini belirtti.

Amazon işçileri daha önce de The Guardian’a teslim etmeleri gereken paket sayısını kaçırma korkusuyla su şişesine idrar yapmak zorunda kaldıklarını anlatmışlardı. Sosyal medyada, Amazon çalışanlarına tuvalet ihtiyaçlarını karşılamaları için yeterli zamanın tanınmadığını iddia eden birçok paylaşım da bulunuyor.

Amazon’dan iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.