Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Facebook hesabı askıya alınan Venezüela Devlet Başkanı Maduro’dan Facebook’a “dijital totalitarizm” tepkisi

Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun Facebook hesabının koronavirüs salgınıyla ilgili dezenformasyon yaymaktan 30 gün boyunca dondurulmasının ardından, Karakas hükümetinden Facebook’a “dijital totalitarizm” suçlaması geldi.

Facebook sözcüsü, 27 Mart Cumartesi günü yaptığı açıklamada, sosyal medya devinin Venezüela Devlet Başkanı’nın hesabını “topluluk kurallarını defalarca ihlal ettiği için” dondurduğunu söyledi. Facebook, Maduro’nun hesabının yöneticilerini daha önce uyardıklarını da belirtti.

Hesabının dondurulmasına neden olan son videoda Maduro, Carvativir isimli bir ilacı tıbbi bir kanıt olmamasına rağmen koronavirüse karşı “mucize” bir tedavi olarak tanıtmıştı. Facebook, bu videoyu, “koronavirüs ile ilgili yanlış bilgiler vererek insanları muhtemel riske sürükleme” ile ilgili politikasını ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırmış, hesabı da bir süreliğine dondurmuştu.

Venezüela İletişim ve Bilgi Bakanlığı hesabın dondurulmasıyla ilgili, “Dünya ülkelerine kendi kurallarını empoze etmek isteyen uluslarüstü şirketlerin yürüttüğü dijital totalitarizmi izliyoruz” açıklamasını yaptı.

Bakanlık ayrıca, Facebook’un “sansür eyleminin” Maduro’yu devirmek amacıyla Venezüela’ya yönelik ABD yaptırımlarının bir “uzantısı” olduğunu öne sürdü. Bununla birlikte Facebook, son dönemlerde platformu üzerinden yayılan dezenformasyonlarla ilgili eleştirilmiş ve alacağı önlemleri artıracağını bildirmişti.

Kaynak: France24

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.