Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Sadece salgın değil, Erdoğan’ın Türkiye tablosu dökülüyor

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report’ta yayınlanan yazısında dün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs salgının gidişatı ile ilgili açıklamaları üzerinden Türkiye’de birçok alanda gidişata ilişkin şu yorumu yaptı: “Sadece kovid değil, başka açılardan da Erdoğan’ın Türkiye tablosu adeta tel tel dökülüyor”.

Yetkin, Erdoğan’ın “Türkiye’deki anayasa değişikliği gayretleri asıl metnin ruhuna zerk edilmiş olan darbeci ve vesayetçi maya sebebiyle beklenen neticelere bir türlü varamamıştır” sözlerini hatırlatarak şöyle yazdı:

“’Mesela hangi neticelere?’ diye sorduğunuz anda propaganda ordusu tarafından darbe şakşakçısı ilan edilmeniz işten bile değil. Kadına şiddete karşı İstanbul sözleşmesini Erdoğan’a iptal ettirmelerini ‘zafer’ olarak gören çevrelerin şimdi kafayı ‘Hilafeti geri getirmeye’ takmış olmaları rastlantı değil elbette. Nedir beklenen neticeler? ‘Dökülüyor’ derken biraz bunlardan söz ediyoruz?”

Yetkin, “Başka nelerden söz ediyoruz?” diye sordu ve cevapları “Aşağıdakiler-yukarıdakiler“, “Orduda tarikat-cemaat rekabeti“, “Ekonomide vurdumduymazlık” başlıkları altında topladı.

Vatandaşın “güven duygusunun da döküldüğünü” yazan Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.