Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan’ın asla kabul etmeyeceği üç açmazı

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta, “Erdoğan’ın asla kabul etmeyeceği üç açmazı” başlıklı bir yazı kaleme aldı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın ekonomide, demokraside ve dış politikada açmazları olduğunu söyleyen Yetkin, şöyle devam etti:

“Erdoğan’ın istediği yetkilerin Türkiye Büyük Millet Meclisi ve yüksek yargıdaki etkisini daha da artırmayı amaçlaması kimseyi şaşırtmayacaktır. Geldiğimiz aşamada Erdoğan seçimi, parlamentoyu, yargıyı, basını, sivil toplumu ancak kendi iktidarının sürekliliğine katkıda bulunduğu ölçüde meşru sayıyor. Kendi meşru saydığını da anayasa haline getirmek istiyor. Bu gidiş, muhalefete iktidarın kenar süs olduğu müddetçe tahammül etme yönündedir. Erdoğan’ın Halkların Demokratik Partisi üzerindeki baskıya Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’den katılmasını beklemesi bunu gösteriyor. Her iki lider de bu defa tuzağa düşmedi. Ali Babacan (DEVA Partisi) ve Ahmet Davutoğlu da (Gelecek Partisi) karşı durdular. Bu gelişme Erdoğan’ın iktidar paydaşlarına bağımlılığını artırdı. Paydaşları derken özellikle çoğul kullandım, çünkü artık iktidarın fiili ortakları arasında sadece Milliyetçi Hareket Partisi yok, başkaları da var. AK Parti’nin 2019 yerel seçim yenilgisinden AK Parti gereken dersi hâlâ çıkarmadı. Ama İslami tarikat ve cemaatler çıkardı. Belediye menfaatleri kesilince, Erdoğan’a ‘Saadet’e gideriz’ şantajına başladılar. Saadet de Millet İttifakı’yla flörte başlayınca, cemaatler de Cumhur İttifakı’na paydaş oldu. İstanbul Sözleşmesi’nin iptali açmazı budur.”

Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.