Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Mağdur söylemi: Erken seçim mi gelir, baskı mı artar?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında, 104 emekli amiralin, 3 Nisan gecesi yayımladıkları açıklamanın ardından iktidar tarafından gelebilecek olası hamleleri ve senaryoları ele aldı.

“Hükümet ‘aranan düşman’ üzerinden ekonomiden sağlığa, dış politikaya dek her konudaki muhalif sesleri artık daha çok ‘darbeci’ kategorisine dahil ederek susturma çabasına girebilir. Erdoğan’ın kendisine gümüş tepside sunulan fırsatı, ilk aşamada mayası tutmayan yeni Anayasa hamlesine ulamak isteyecektir.
Bunun sınırlarını 1802-1804 sürecinde Fransız devrimi sayesinde Cumhuriyetin başına geçen Napoleon Bonapart’ın kendisini İmparator ilan etmesi örneğine dek uzatmaya ne ihtiyaç ne de gerek var. Bonapartizm asıl olarak devleti bir asker-sivil bürokrat ordusuyla yönetme modeline verilen isimdir
[…] Öyle anlaşılıyor ki, yeni Anayasa olsun, olmasın, iktidar zeminin siyasi ve ekonomik nedenlerle Cumhur İttifakının ayakları altından kaymasını durdurmak isteyen Erdoğan, Bahçeli’nin desteğiyle daha katı bir tutuma geçecektir. Bu baskı ve yasakların kapsamının genişlemesi anlamına da gelebilir” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.