Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Emekliler dünyanın neresinde darbe yaptı? Bu kadar saçmalığı Türkiye Cumhuriyeti devleti hiç görmedi ve duymadı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun gündeminde ekonomik kriz, emekli amirallerin açıklaması ve koronavirüs salgını vardı. Açıklama sonrası gözaltına alınan amirallerle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, Emekliler dünyanın neresinde darbe yaptı? Bu kadar saçmalığı Türkiye Cumhuriyeti devleti hiç görmedi ve duymadı. Devleti sağlıklı yöneten bir iktidar yoktur. Ortak da sağlıklı değil. Bakanlar da bakan değil dedi.

Emekli amirallerin imzasını taşıyan açıklamayla ilgili konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi sert sözlerle eleştirdi.

Sevgili ülkücü kardeşlerim ben milliyetçiliğin ne olduğunu Bahçeli’ye de göstereceğim, dünyaya da göstereceğim” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bütün bunlar olurken, Türkiye’de darbeciler var. Ne darbesi? Montrö Sözleşmesi dolayısıyla emekli büyükelçiler açıklama yaptı tık yok, emekli amiraller açıklama yaptı vay darbe. Amaç gündemi değiştirmek. Esnafın derdi dile gelmesin, çiftçinin derdi dile gelmesin, işsizlik konuşulmasın, milletin dikkatini bir yere çekelim. ‘Lozan da Montrö de Türkiye’nin güvencesi’ desen bir şey olmayacak. Sonra bunlar darbeci. Kimse yemiyor artık bu numaraları. Adam, emekli amiral. Emekliler dünyanın neresinde darbe yaptı? Bu kadar saçmalığı Türkiye Cumhuriyeti devleti hiç görmedi ve duymadı. Ortada devleti sağlıklı yöneten bir iktidar yoktur. Ortak da sağlıklı değil. Bakanlar bakan değil. Bu numaraların hiçbirisini millet yemiyor. Millet diyor ki, ‘Bırak suçlamayı, sandığı getir!’”

“Bilim Kurulu’nun bilimle ilgisi yok”

Ülke genelinde artan koronavirüs vaka sayılarına ilişkin Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’na tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bir de Bilim Kurulu var, kendinize Bilim Kurulu demeyin, bilime ayıp. Orada oturanların hiçbirisinin bilimle ilgisi yoktur. ‘Bilim Kurulu’ dedin, senin koyduğun kurallara uymazsa çekileceksin oradan. Bilim Kurulu ayrı telden, Sağlık Bakanlığı başka telden, saray zaten oralı değil. Bu mudur vatandaşın can ve mal güvenliğini, sağlığını korumak? Kontrolü tamamen kaybetmişler, tek düşündükleri koltukları” dedi.

“Saray ve beslemeleri işlerine son verilse bile dünyanın parasını alıyorlar”

CHP lideri Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Saray ve beslemelerinin durumu çok iyi, işlerine son verilse bile dünyanın parasını alıyorlar. Vergi bile vermiyorlar. 193 kişi hayatını kaybetmiş, insan gece uyumaz. Bunların umurlarında bile değil. Bekledikleri tek şey ‘Benim cebim nasıl dolar?’ Bunlar tefecilere çalışıyorlar. ‘Beşli çete’ de memnun hayatından. Garantilerin tamamı dövize bağlı. Peki esnafın, apartman görevlisinin, simitçilerin durumu nedir? Vatandaşın yaşadıklarından haberiniz var mı? Yoksulluk diz boyu, haberiniz var mı? Her 100 metrede bir dükkân kapatıldığını görüyoruz, kirayı ödeyemiyorlar artık. Saraydakiler bunu biliyor mu? Bilse ne olur, bilmese ne olur. Onun gözünde esnaf yok, ‘Vururum ensesine tokadı, alırım oyumu’ diye düşünüyor.”

“7,9 milyon emekli asgari ücretin altında aylık alıyor”

Emeklilerin ikramiye ve maaşlarını gündeme getiren Kılıçdaroğlu, “Emekli kardeşlerimin de oturup düşünmesi lazım. Emekli aylığını en az 1500 lira yapacağız. Emekliyi öyle bir hale soktular ki gramla et alıyor, tavuğu dörde bölüp bir parçasını alıyor. 7,9 milyon emekli, asgari ücretin altında aylık alıyor. Bu emeklilerin günahı ne? Emekli oldular diye zulmetmeye başladılar. ‘Enflasyon oranında zam vereceğim’ diyor, peki enflasyon kaç? 2002 yılında en düşük emekli aylığıyla yedi çeyrek altın alınıyordu, şimdi iki çeyrek alınabiliyor” diye konuştu.

“Türkiye’de 10 milyon işsiz var”

Kılıçdaroğlu, artan işsizlik rakamlarına ilişkin olarak da şunları söyledi: “10 milyon işsiz yaratıyorsun, sonra ‘Güzel yönetiyoruz’ diyorsun. Hangi güzellikten bahsediyorsun? Senin bu çocukları umutsuzluğa sevk etme hakkın var mı? Senin durumun iyi, sarayın durumu iyi, herkes birden fazla maaş alıyor. Üniversiteyi bitirmiş olanlar işsiz. İşsizliğine ne olduğunu Erdoğan biliyor mu? Gençlere sözüm var, sizin elinizden alınan tüm hakları iade edeceğiz ve tamamını telafi edeceğiz.”

“Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri eylem yapıyor, sarayın polisleri saldırıyor”

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik polisin uyguladığı orantısız şiddeti sert sözlerle eleştiren CHP lideri, “Zulüm var, zulümle yönetiyorlar. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri eylem yapıyor, saldırı yapan sarayın polisleri. Boğazını sıkıyorsun neden, elinde silah mı var?” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.