Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yenidoğan destek paketini açıkladı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yanıt verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni doğmuş bebeklerin ihtiyaçlarını karşılayacak destek paketini ücretsiz olarak dağıtmaya başlayacaklarını açıkladı. İmamoğlu’nun açıklamasına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yanıt verdi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Üç çocuk tavsiye etmek kolay da masraflarını karşılamak kolay değil. Yeni doğan bebeklerin tüm ihtiyaçlarını dört ay karşılayabilecek destek paketini ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtmaya başlıyoruz. Özellikle bebek ürünleri üreticilerimizi kampanyaya desteğe davet ediyorum.”

Bakan Selçuk: “İlçe belediyelerimiz yıllardır yapıyor”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise İmamoğlu’nun bu açıklamasına, ilçe belediyelerinin yıllardır çocuk odaklı yardım yaptıklarını söyleyerek yanıt verdi: “İlçe belediyelerimizin yıllardır yeni doğanlara yaptıklarını büyükşehir olarak keşfetmenizden dolayı memnun olduk. Ayrıca doğum, eğitim, sağlık, öksüz-yetim yardımı gibi çocuk odaklı desteklerimiz de var. 130 bin çocuğumuz düzenli SED almakta. Hani gerekirse tekraren keşfetmeyin.”

https://twitter.com/ZehraZumrutS/status/1379160251749048329

Selçuk’un bu paylaşımının ardından yeni bir açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Yeni çocuk sahibi olan ebeveynlere duyuru: Bakanımız, Türkiye’de yeni doğan tüm bebeklerin dört aylık mama, bez, zıbın vb. ihtiyaçlarını karşılayacaklarını bu tweet’le beyan etti. Kendisine tüm yeni ebeveynler adına teşekkür eder, bunun takipçisi olacağımızı beyan ederiz” dedi.

İlk etapta 10 bin aileye dağıtılacak

İmamoğlu’nun paylaştığı videoda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, yenidoğan destek paketinde dört aya yetecek kadar bebek bezi, şampuan, zıbın gibi ihtiyaç malzemelerinin yer alacağını belirtti: “Dört aya yetecek kadar bir bez koyuyoruz. Şampuanı, zıbını, battaniyesi, yatağı, beşiği, ateş ölçeri, tırnak makası, yeleği, pişik kreminden pudrasına kadar bir çocuğa gerekebilecek her şeyi düşündük ve pakete yerleştireceğiz.”

İBB Sosyal Hizmetler Müdürü Neval Gündoğan Arslan da “Paketimizin içeriğinde bir çocuğun doğduktan sonra ilk 36 ay içinde anne ve babaların birlikte okuyabileceği altı adet bir kitap setimiz bulunuyor” diye konuştu. Destek paketi, ilk etapta 10 bin aileye dağıtılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.