Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran’da bir kişi, “İsrail ajanlığı” suçlaması ile gözaltına alındı

İran’da, İsrail ajanı olduğu iddia edilen bir kişi ve yabancı istihbarat servisleriyle temas halinde olduğu söylenen bazı kişiler gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin kimlikleri hakkında açıklama yapılmazken İsrail, iddialara ilişkin sessizliğini koruyor.

İran, ülkenin kuzeybatısındaki Doğu Azerbaycan eyaletinde bir kişinin “İsrail ajanı” olduğu iddiasıyla gözaltına alındığını bildirdi

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, Doğu Azerbaycan İstihbarat Müdürlüğü’ne dayandırdığı haberinde, İsrail ajanı olmakla itham edilen bir kişinin yakalandığını duyurdu. Haberde, çeşitli ülkelerin istihbarat servisleri ile temas halinde olduğu iddia edilen bazı kişilerin de gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan kişilerin kimlik bilgileri paylaşılmazken İsrailli yetkililer, konu hakkında yorum yapmadı. 

İran, İsrail’i tanımıyor ve Tel Aviv yönetimini, bilim insanlarına yönelik sabotaj ve suikast eylemlerinin arkasında olmak ile suçluyor. 

İran, Nükleer Bilimci Muhsin Fahrizade’nin Tahran’da uğradığı bir suikast sonucu öldürülmesinden de İsrail’i sorumlu tutmuştu. İsrail ise bu konu hakkında bir açıklama yapmamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.